Eristyslasit

VELAS-eristyslasi on elementti, jossa kaksi tai useampia laseja on suljettu ilmatiiviisti toisiinsa lasin reunoja ympäröivien välilistakehien ja elastisten massojen avulla. Eristyslaseja käytetään mm. ikkunarakenteissa, ulko-ovissa, lasikatteissa ja kokolasisissa julkisivuissa; kohteissa, joissa lasia halutaan käyttää arkkitehtonisena elementtinä rakennuksen energiatehokkuudesta tinkimättä.

Erityslaseissa käytetään erilaisia tasolaseja ja niistä edelleen jalostettuja tuotteita (karkaistu tai laminoitu). Lasivalinnat perustuvat käyttökohteen vaatimuksiin, joiden perusteella voidaan valmistaa kuhunkin kohteeseen parhaiten soveltuva VELAS–eristyslasielementti.

Energiansäästölasi eli selektiivilasi (matala emissiviteetti) koostuu kirkkaasta lasista, joka on pinnoitettu selektiivisellä pinnoitteella. Energiansäästölasi läpäisee auringon lyhytaaltoisen säteilyenergian ja samalla heijastaa takaisin pitkäaaltoista, huoneesta ulos pyrkivää lämpösäteilyä. Se asennetaanko energiansäästölasi uloimmaksi vai sisimmäksi lasiksi, ei vaikuta eristyslasin U-arvoon tai valonläpäisyyn. Aurinkoenergian läpäisyyn se sen sijaan vaikuttaa. Jos halutaan saada sisään mahdollisimman paljon aurinkoenergiaa, asennetaan energiansäästölasi sisimmäksi. Jos halutaan auringonsuojaa, asennetaan energiansäästölasi uloimmaksi. Keskimmäiseksi lasiksi energiansäästölasia ei suositella, koska se lämpenee välitilassa enemmän kuin tavallinen lasi, jolloin termisen rikkoutumisen riski kasvaa.

Auringonsuojalasi vähentää auringon lämpösäteilyn läpäisyä heijastamalla tai absorboimalla tai tekemällä molempia. Auringonsuojalasit voivat olla massavärjättyjä (läpivärjättyjä), pinnoitettuja tai pinnoitettuja massavärjättyjä laseja. Nykyaikaisimmat auringonsuojalasit ovat pinnoitettuja ja niillä on myös matala emissiviteetti eli ne eristävät lämpöä hyvin.

VELAS-eristyslasit valmistetaan ns. kaksivaihe-menetelmällä, jossa lasien välissä käytettävät alumiinilistat tiivistetään kahdessa vaiheessa. Sisemmän tiivisteen tarkoituksena on pitää kosteus välitilan ulkopuolella ja samalla muodostaa lämpöä eristävän kalvon lasin ja metallilistan väliin. Ulompi tiivistysaine muodostaa varsinaisen elastisen sidoksen lasien ja listojen väliin.

VELAS-eristyslaseissa käytetään 6 – 15 mm leveitä profiloituja alumiinilistoja, joista taivutetaan lasiin sopiva välilistakehä. Onton välilistan sisään laitetaan valmistusvaiheessa rakeista kuivikeainetta, joka poistaa välitilaan valmistusvaiheessa jäävän kosteuden. Lasien välitilassa voidaan käyttää ilmaa tai lasin lämmöneristävyyttä parantavaa argon-kaasua.

VELAS–eristyslasit tehdään aina mittatilaustyönä. Valmistamme suorakaiteen muotoisten elementtien lisäksi myös mallin mukaan tehtyjä elementtejä, kuten ovissa käytettyjä yläreunaltaan kaarevia elementtejä.

Eristyslasien tuotantomme on Inspecta-standardoitua ja annamme eristyslaseillemme 5 vuoden takuun.

Yhteyshenkilöt

Jarkko Uhre : sisustus- ja rakennuslasin myynti
Jarkko Uhre
sisustus- ja rakennuslasin myynti
044 7311 412
Sini Oikarinen : sisustus- ja rakennuslasin myynti
Sini Oikarinen
sisustus- ja rakennuslasin myynti
044 7311 413
Ulla Annanpalo : sisustus- ja rakennuslasin myynti
Ulla Annanpalo
sisustus- ja rakennuslasin myynti
Opintovapaalla 6.5.19 saakka
Mikko Tilus : sisustus- ja rakennuslasin myynti
Mikko Tilus
sisustus- ja rakennuslasin myynti
044 7311 415
Laura Eerola : tuotantosihteeri
Laura Eerola
tuotantosihteeri
044 7311 406
Juha Urvanto : myyntipäällikkö (rakennuslasi)
Juha Urvanto
myyntipäällikkö (rakennuslasi)
044 7311 414

Kaikki yhteystiedot

Ota yhteyttä

Aukioloajat

Avoinna: ma-pe 07.30 - 16.00
Tavaroiden nouto: klo. 15.30 mennessä

Nuottasaarentie 8
90400 Oulu

Puhelinumerot

Keskus 08 5355 300
Rakennuslasi 08 5355 311
Autolasi 08 5355 322

Allowed file extensions are jpg, png, pdf. Max file size is 3 MB.
Ottaessasi meihin yhteyttä tällä lomakkeella hyväksyt tietosuojakäytäntömme.