Kaiteet

Lasikaiteet

Turvalliset ja näyttävät lasikaiteet

Valmistamme turvallisuusmääräysten mukaisia lasikaiteita mittojen mukaan ja autamme tarvittaessa sopivan kaideratkaisun suunnittelussa. Oulun alueella myös asennamme toimittamiamme lasikaiteita. Mahdolliset kiinnitystavat ja lasilaadut vaihtelevat kohteen mukaan.

Kaidelasit

Kaidelasien tulee aina olla turvalasia, joko karkaistua, laminoitua tai karkaistua laminoitua lasia. Lasin vahvuus ja rakenne riippuvat kiinnitystavasta, lasien koosta, mahdollisesta putoamiskorkeudesta ja halutusta ulkonäöstä. Laajasta valikomastamme löytyvät erilaiset kaideprofiilit ja kiinnitysvaihtoehdot sisä- ja ulkokäyttöön.

Profiilikaide

Putkikaide

Putkikaide

Turvallisuusmääräykset

Kaide tulee rakentaa, kun putoamiskorkeus ylittää 500mm ja putoamisen tai harhaanastumisen vaara on olemassa. Kaiteen korkeus määräytyy putoamiskorkeuden ja tilan käyttötarkoituksen mukaan. Kaiteen suojaavan osan tulee olla vähintään 700mm korkea. Kaiteen yläreunan ja suojaavan osan välistä saa mahtua läpi särmältään enintään 200 mm:n mittainen kuutio. Kaiteen suojaavan osan alareunan ja tasanteen tai askelman yläpinnan välistä saa mahtua läpi särmältään enintään 60 mm:n mittainen kuutio.

(Lähde: F2 Suomen rakentamismääräyskokoelma, Rakennuksen käyttöturvallisuus, määräykset ja ohjeet 2001, s.7)

(Lähde: F2 Suomen rakentamismääräyskokoelma, Rakennuksen käyttöturvallisuus, määräykset ja ohjeet 2001, Taulukko 2.4.4, s.8)

Kylpyhuone

Asiantuntevaa laatutyötä Lasilipposelta

Kun tarvitset laadukkaita lasiratkaisuja, ota yhteyttä ja kysy lisää. Asiantuntevat ammattilaisemme auttavat mielellään!