Eristyslasit

Pidä lämpö sisällä ja kylmä ulkona

Lasilipposen Velas eristyslasi on elementti, jossa kaksi tai useampia laseja kiinnitetään ilmatiiviisti toisiinsa lasin reunoja ympäröivien välilistakehien ja elastisten massojen avulla. Eristyslaseja käytetään mm. ikkunarakenteissa, ulko-ovissa, lasikatteissa ja kokolasisissa julkisivuissa.

Valmistamme Velas eristyslasit niin sanotulla kaksivaihemenetelmällä, jossa lasien välissä käytettävät alumiinilistat tiivistetään kahdessa vaiheessa. Sisemmän tiivisteen tarkoituksena on pitää kosteus välitilan ulkopuolella muodostaen samalla lämpöä eristävän kalvon lasin ja metallilistan väliin. Ulompi tiivistysaine muodostaa varsinaisen elastisen sidoksen lasien ja listojen väliin. Käytämme Velas eristyslaseissa erilevyisiä profiloituja alumiinilistoja, joista taivutamme kuhunkin lasiin sopivan välilistakehän. Onton välilistan sisään laitetaan valmistusvaiheessa rakeista kuivikeainetta, jonka tarkoituksena on poistaa välitilaan valmistusvaiheessa jäävä kosteus.

Lisäominaisuuksia erikoislaseilla

Velas eristyslasielementti voidaan kasata käyttötarkoituksen ja asiakkaan mieltymysten mukaan ihan tavallisista kirkkaista laseista tai vaihtaen yksi tai useampi lasi massavärjättyyn, energiansäästö- auringonsuoja- tai kuviolasivaihtoehtoon. Lisäksi näitä lasilaatuja saadaan tarvittaessa karkaistua tai laminoitua käyttökohteen rakennusvaatimusten mukaan. Välilistoja valikoimastamme löytyy 6-15mm välillä.

Kuten sanottua, lasivalinnat perustuvat käyttökohteen vaatimuksiin, joiden perusteella oikeat lasilaadut valitsemalla voidaan valmistaa kuhunkin kohteeseen parhaiten soveltuva Velas eristyslasielementti.

Lasipinnalla on ominainen tapa säteillä pitkäaaltoista, silmille näkymätöntä pitkäaaltoista lämpösäteilyä, jonka aallonpituus on enemmän kuin 2500nm. Tämä käsite tunnetaan nimellä emissiviteetti. Matalan emissiviteetin energiansäästölasi eli selektiivilasi on selektiivisellä pinnoitteella käsitelty lasi. Tällainen energiansäästölasi läpäisee auringon lyhytaaltoisen säteilyenergian heijastaen samalla takaisin pitkäaaltoista, huoneesta ulos pyrkivää lämpösäteilyä. Se, asennetaanko energiansäästölasi uloimmaksi vai sisimmäksi lasiksi, ei vaikuta eristyslasin U-arvoon tai valonläpäisyyn. Aurinkoenergian läpäisyyn se sen sijaan vaikuttaa. Jos tilaan halutaan saada sisään mahdollisimman paljon aurinkoenergiaa, asennetaan energiansäästölasi sisimmäksi. Jos taas halutaan auringonsuojaa, asennetaan energiansäästölasi uloimmaksi (suojaus tosin vain luokkaa 3-7 %). Keskimmäiseksi lasiksi energiansäästölasia ei suositella, sillä se lämpenee välitilassa tavallista pinnoittamatonta lasia enemmän kasvattaen eristyslasielementin termisen rikkoutumisen riskiä. Selektiivilasin kanssa Velas eristyslasien välitilassa voidaan tavallisen ilman sijaan käyttää lisänä vielä argon-kaasua, joka parantaa eristyslasin lämmöneristävyyttä entisestään.

Auringonsuojalasi vähentää auringon lämpösäteilyn läpäisyä heijastamalla tai absorboimalla tai tekemällä molempia. Auringonsuojalasit voivat olla niin sanottuja massavärjättyjä, pinnoitettuja tai pinnoitettuja massavärjättyjä laseja. Nykyaikaisimmat auringonsuojalasit ovat pinnoitettuja ja niillä on myös matala emissiviteetti, jolloin tällaisella lasivalinnalla saavutetaan myös hyvä lämmöneristävyys.

U-arvo

Lasin U-arvo kertoo, kuinka paljon energiaa yhden neliömetrin kokoinen lasi watteina läpäisee, kun lämpötilaero lasielementin ulko- ja sisäpuolella on yksi aste (W/m2K). U-arvo kuvaa siis lasin lämpöteknistä suorituskykyä. Mitä pienempi U-arvo, sitä parempi lämpötekninen suorituskyky. Tavallisen kaksikerroksisen, 4mm laseista ja 12mm välilistasta koostuvan Velas eristyslasielementin U-arvo on suhteellisen hyvä, 2,8. Vaihtamalla toinen tavallinen lasi 4mm selektiivilasiin ja argoniin, U-arvo paranee ja päästään arvoon 1,3.

Optista suorituskykyä kuvataan mm. valon läpäisyllä LT ja aurinkoenergian kokonaisläpäisyllä TST (g).

Kuva. Lasin optinen suorituskyky

Eristyslasielementit juuri sinulle

Kasaamme Velas eristyslasit aina mittatilaustyönä tehtaallamme Oulussa. Pystymme valmistamaan tavallisten suorakaiteen muotoisten elementtien lisäksi myös mallin mukaan tehtyjä elementtejä, kuten ovissa käytettyjä yläreunaltaan kaarevia muotoja. Eristyslasien tuotantomme on SFS-standardoitua ja annamme eristyslaseillemme 5 vuoden takuun.

Mittaamme aukot, määritämme lasien rakenteen ja asennamme valmistamamme Velas eristyslasielementit yksityishenkilöiden, taloyhtiöiden, yritysten ja julkisten toimijoiden kohteisiin Oulun lähialueilla ja kauempana.

Ota yhteyttä

Yhteyshenkilöt

Antti Kauppi : sisustus- ja rakennuslasin myynti
Antti Kauppi
sisustus- ja rakennuslasin myynti
044 7311 411
Jarkko Uhre : sisustus- ja rakennuslasin myynti
Jarkko Uhre
sisustus- ja rakennuslasin myynti
044 7311 412
Marjut Ervasti : sisustus- ja rakennuslasin myynti
Marjut Ervasti
sisustus- ja rakennuslasin myynti
044 7311 416
Juha Urvanto : myyntipäällikkö (rakennuslasi)
Juha Urvanto
myyntipäällikkö (rakennuslasi)
044 7311 414
Sini Oikarinen : perhevapaalla
Sini Oikarinen
perhevapaalla
Annavera Visuri : Tilaustenkäsittely ja lähetys
Annavera Visuri
Tilaustenkäsittely ja lähetys
044 7311 422

Kaikki yhteystiedot

Ota yhteyttä

Aukioloajat

Avoinna: ma-pe 07.30 - 16.00
Tavaroiden nouto: klo 15.30 mennessä

Nuottasaarentie 8
90400 Oulu

Puhelinnumerot

Keskus 08 5355 300
Rakennuslasi 08 5355 311

Allowed file extensions are jpg, png, pdf. Max file size is 3 MB.
Ottaessasi meihin yhteyttä tällä lomakkeella hyväksyt tietosuojakäytäntömme.